Interactieve video

YouTube is een geweldig platform. Als jonge filmmaker met het budget van een student is het een geweldige kans om mijn films aan een groot publiek te kunnen aanbieden, voor niks. Met advertenties is het zelfs mogelijk om inkomsten te genereren. Niet dat ik de miljoenen zal verdienen als de grote YouTuber Pewdiepie,  maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik ontzettend blij ben met YouTube en alle mogelijkheden.

Een van de vele functies op YouTube is ‘aantekeningen’, in het Engels ‘annotations’. Hiermee kunnen er in filmpjes links geplaatst worden, naar andere filmpjes of merchandise-sites. Ook is het mogelijk om linkjes binnen het filmpje zelf te houden, zo kan je de kijker bijvoorbeeld een deel van de film laten overslaan. Maar wat nog heel weinig filmmakers, YouTubers en bedrijven doen, is verder kijken dan hun neus lang is. Want als je even de tijd neemt om alle mogelijkheden te bedenken die deze functie met zich meebrengt, dan gaan er een heleboel creatieve deuren open! Kijk maar eens naar dit filmpje van Jamie Oliver, die dus wel optimaal gebruik heeft gemaakt van de aantekeningen-functie. Een van de zeer weinige interactieve video’s die je op YouTube zal tegenkomen. En ook een van mijn favoriete filmpjes. Hij staat absoluut in mijn top 10 van filmpjes die mij inspireren. Als ik zo’n lijstje zou hebben…

Doordat ik de afgelopen weken in een supercreatieve flow zit – mede dankzij mijn stage waar ik continu word geïnspireerd en uitgedaagd – ben ik aan de slag gegaan met een interactieve video. En hoewel het superveel werk is, ik ben er namelijk een volle week fulltime mee bezig geweest, is het ook een geweldig alternatief voor de standaard filmpjes waar je kijkers alleen maar laat kijken. Ik ben van plan dit als afwisseling vaker te doen (niet per se in de vorm van een spel zoals te hieronder te zien is) en ook aan te bieden aan bedrijven.

Leuk nieuws is dat aan de hand van mijn ‘Who Said It’ projectje dat ik puur als oefening voor mezelf zag, ik ook echt al een opdracht binnen heb van een bedrijf dat zo’n interactieve video wil! Dus houd me in de gaten en volg me op FACEBOOK of INSTAGRAM, zodat je als een van de eersten mijn eerste officiële opdracht ‘interactieve video’ kunt bekijken!

En hier is dan mijn eerste interactieve video; Het spel heet ‘Who Said It’ en waarom het zo heet wordt vanzelf duidelijk als je het filmpje gaat ‘spelen’.

 

WHO SAID IT?